Gyakran Ismételt Kérdések

Az új fórumról

Miért költözött a KLIKK új fórumra?
Szerettük volna, ha a weboldalunkat és a fórumunkat egyetlen felhasználói fiók regisztrálásával kezelni tudnátok. Most, miután regisztráltatok hozzánk és ezzel tagjai lettetek közösségünknek, úgy a honlap, mint a fórum valamennyi funkciója elérhető számotokra.

Mi történt a régi fórummal? Nem kaphatom vissza?
A régi fórumot még megtartjuk, de sorsáról egyelőre nem döntöttünk. Vissza már biztos nem költözünk.

Mi ez a nagy ronda sáv itt a lap tetején?
Ezzel figyelmeztetünk Téged, hogy belépés után mindenképpen fogadd el a felhasználási feltételeket. A régi fórumozókat 30 napig várjuk az új felületen, szintén ennyi idő áll rendelkezésükre a felhasználási feltételek elfogadására. Ha a feltételek elfogadása nélkül használni kezded az új fórumot (kommentelsz), 24 órád áll a felhasználási feltételek elfogadására, ellenkező esetben a rendszer letilt téged. Szóval, ez nagyon fontos, de tényleg. Ha elfogadod a felhasználási feltételeket, a nagy ronda sáv el fog tűnni.

Van-e korhatár az új fórumon-honlapon is?
Igen, a korhatár továbbra is 14 év. Persze, ez a regisztrálók becsületére van bízva, de mi nagyon bízunk bennük.

Most már készen vagytok a weboldal fejlesztésével?
Ó, sosem leszünk készen. Komolyabban: a következő lépésben áthozzuk a kedvezményes vásárlókódot is, hogy minél többen tudjatok akciósan LEGO-t venni. Utána, újszerű ötleteinket szeretnénk megvalósítani. Majd. Egyszer.

Kezelés – saját profil

Hol tudom megtekinteni a felhasználási feltételeket?
ITT. A Felhasználási feltételeket mindig el tudod érni a menüsávból (honlap nézetnél a Rólunk menüpont alatt, fórum nézetnél a második menüpont).

Hol tudok beállítani profilképet?
A profilod adatlap oldalán válaszd az Avatar módosítása gombot! Párosítsd a weboldallal Gravatar profilodat vagy tölts fel saját képet. A saját kép ne legyen túl nagy.

Hol tudom profiladataimat bővíteni, módosítani?
Profil–>Adatlap–>Szerkesztés oldalon adhatsz meg információkat, elérhetőségeket.

Ezeket az adatokat mindenki láthatja?
Beállítás kérdése. Adatonként megadhatod, ki láthassa az információt. A beállítást közvetlenül az adat rubrikája alatt találod.

Mik ezek az értesítések?
A fórum automatikusan értesítést küld arról, ha valami újdonság történik egy olyan témában, amihez egyszer Te is hozzászóltál. Az értesítéseket a jobb felső sarokban lévő körben jelezzük. Az értesítéseket lehet törölni és figyelmen kívül is hagyhatod őket.

Kaphatok értesítést e-mailben is?
Igen. A profilodon belül kattints a Beállítások fülre, majd az e-mail gombra. Itt beállíthatod, miről kérsz e-mail értesítőt.

És, ha valamiről semmiképp sem szeretnék lemaradni, mit tehetek még?
A profiloldalon belül a Fórumok fülre kattintva, kiválaszthatod kedvenc beszélgetéseidet, melyeket ezután itt egy helyen futhatsz majd át. A beszélgetésekre fel is iratkozhatsz, a feliratkozott témákról értesítést is fogsz kapni.

Hogyan tudok üzenetet küldeni?
Az üzenetküldő felületet leggyorsabban a jobb felső sarokban lévő boríték ikonra kattintva éred el, de a profiloldaladon is van egy Üzenetek fül. Itt aztán kattints az Új üzenet írása gombra. Kezdd el beírni a címzett nevét, majd kattints a találatok közül arra, akinek a levelet címzed. Ha más profilját nézed, akkor az avatarja mellett feltűnő Magánüzenet gombra kattintva kezdheted az üzenet írását. Van lehetőség arra, hogy akár több embert is megcímezz.

Hogyan tudok valakit ismerősömnek jelölni?
Az ismerősjelöl profilját nézve kattints a Barát hozzáadása gombra. A neked címzett jelöléseket a profilod Ismerősök aloldalán, a Meghívók között látod.

Mik azok a csoportok?
A KLIKK Fórumon lehetőség van az adminisztrátor által külön felhasználói csoportok létrehozására. A csoportok lehetővé teszik, hogy a fórum egyes zárt részeit csak néhány felhasználó lássa. Ilyen csoport például a KLIKK szervezőcsapata.

Én is szeretnék egy csoportot. Lehet kérni?
Igen, a KLIKK adminisztrátorával kell egyeztetni a csoportról. A csoport létrehozása megtagadható.

Hol tudom módosítani a jelszavamat?
A jelszó a Profil–>Beállítások–>Általános oldalon módosítható.

Kezelés – A társalgás

Miért különböző színűek a hozzászólók?
A színek felhasználói csoportokat jelölnek. Kék a színe az adminisztrátoroknak, barna a KLIKK csapat tagjainak és zöld a többi fórumozónak.

Hogyan tudok új hozzászólást írni?
Mindegyik hozzászólás keretében megtalálod a “VÁLASZ” gombot, amire kattintva a lap alján lévő válaszszerkesztő dobozhoz visz az oldal.

Hogyan tudok hozzászólást idézni?
Kattints az “IDÉZÉS” gombra, majd írd a válaszodat a [/quote] jel után.

Hogyan tudok célzottan egy-egy hozzászólást linkelni?
Kattints a hozzászólás számára (a hozzászólás keretének felső legszélén találod) és másold ki a linket, ami a böngésződben megjelenik.

Hogyan tudok új beszélgetést (topicot) kezdeni?
Pont ugyanúgy, mintha egy új hozzászólást írnál, csak mindezt egy szinttel feljebb kell megtenned – azon a helyen, ahol a topicot meg szeretnéd nyitni és ott, ahol a már létező topicokat látod. A lap alján add meg a beszélgetés témáját (címét) és írd meg az indító hozzászólást.

Szólj hozzá!