-
KészítőTémakör
-
2012. 03. 27.-09:06 #86814
Mint oly sok mindent, természetesen a LEGOt is másolják. A LEGO klónok nem csak a LEGO rendszerét utánozzák, de olykor még a készleteket is nagy mértékben koppintják. Minőségük messze elmarad az eredetitől, de sok esetben kompatibilisak (összeépíthetők) azzal. Több helyen is hozzájuk lehet jutni (nem csak piacokon, komoly játékboltokban is), és olcsóságuk miatt vannak, akik ezeket a készleteket választják az igazi LEGO helyett.
Ti mit gondoltok erről? Beszélgetés a LEGO klónokról.
-
KészítőTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2012. 03. 29.-19:12 #90090
Az olcsóságuk részben már a múlté. Persze nagyban függ, hogy az adott kereskedő mekkora hasznot akar - ehhez a Lego-hoz nagyon hasonlító játékon - nyerni. Többször volt alkalmam az árakat összehasonlítani. Ha számszerűen nem is, de nagyságrendben ott vannak, ahol egy Lego készlet ára. Nem a hipermarketek felturbózott árával kell összehasonlítani, hanem csak üssük be az árgépen a készlet számát és mindjárt láthatjuk, hogy a különbség nem is olyan nagy vagy egyáltalán nincs is.
Amikor kb. két héttel ezelőtt megint találkoztam néhány klón készlettel - némelyik megtévesztésig hasonlít az eredeti Lego készletre - kb. és max. 5-15 % árkülönbséget találtam. Szerintem ezért nem érdemes klónt venni, ha pedig az ember egy kicsit türelmes és kifog néhány akciót…2012. 03. 30.-16:58 #90091Általában valóban rosszabb a minőségük. Árakról nem sokat tudok mondani, én csak két vonatot vettem eddig. Ezeknél jelentős a különbség, mivel jellemzően exklúzív készletekként jelentek meg a LEGOnál, így az ottani tizenplusz ezer helyett 2500-3000-ért szereztem be őket.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=453708
2012. 09. 18.-16:37 #90092Találkoztam újabb LEGO® klónnal a TESCO-ban.. bizony ám! Két LEGO® sor közt! Ezek Bionicle másolatok (nem tudom, hogy van-e hozzáadott tervezői érték, mert én nem követem ezt a szériát és az az 5-6-7 változat, mai volt nem volt ismerős, szóval lehet hogy “egyediek”)
A termékcsalád Invincibility Protector (legyőzhetetlen robot a száma szerint) néven fut 1590 Ft. Az alkatrészek kompatibilisek a LEGO® Bionicle alkatrészekkel, de dobozon feltüntetett szín és az alkatrészek színe nem azonos. Sőt elvileg a kapott maszk és a karok a csomagolások barnák, erre kaptam egy lila-fekete maszkot és 4 sötét vörös kart. Az öntvény fényesebb, mint a LEGO® alkatrészei, de a minőségük rosszabb. Látszik, hogy a beszívódások miatt nem simák a felületek és a szerszám helyenként már töredezett. Magyarul spóroltak az öntőszerszámon (a formán) és az anyagon is. Én javaslom mindenkienk, aki ilyesmit vesz ne keverje össze a LEGOjával, mert sose lehet tudni milyen adalékanyagok vannak az öntvényben, ami átdiffundálhat a LEGO®-s ABS öntvénybe!Talán még azt jegyezném meg, hogy nagyon kevés alkatrészből áll a játék, a nyomtatott anyag lazacos, az útmutató 4 lépéses és még úgy is hibát (3. lépésnél már fent van a maszk a képen, de a 4. lépésnél írja, hogy tegyem fel), kopott doboz belső fele, tehát már a gyártó soron sem vigyáztak rá. Ja és valamilyen papírdarab is bele került a csomagba.. azt hittem elsőre, hogy matrica, de mikor megfordítottam akkor derült ki hogy ez valami “hivatalos papír” sarka. Magyarul hulladék is kerül a csomagolósorra.
Én az ára miatt úgy voltam vele, hogy befektetek és megnézem mit tud ez a készlet. Lehet hogy a fő test elemet még felhasználom, de a többit szinte tuti nem. Ha azt vesszük, hogy ilyen formán lett egy alkatrészem 1500 Ft-ért, akkor ez elég drága mulatság volt. Nem ajánlom olyanoknak, akik komolyan legóznak!
2012. 09. 18.-18:12 #90093Ezek Bionicle másolatok (nem tudom, hogy van-e hozzáadott tervezői érték, mert én nem követem ezt a szériát és az az 5-6-7 változat, mai volt nem volt ismerős, szóval lehet hogy “egyediek”)
Hű, ezeket én is láttam, méghozzá valami random írószerboltban (!). Nekem úgy tűnt, hogy nincs hozzáadott érték. Nem vettem meg.
2013. 08. 25.-10:04 #90094@lantlant: én azért nem venném meg, mert tudom, hogy a mostani lego kockákból is lehet ilyen színvonalon építeni : http://www.mocpages.com/home.php/36105
2013. 10. 17.-20:38 #90095Elég meglepő dolgot láttam ma a Metróban. Egy JDLT nevű kínai gyártó Friends készletét. Az ember azt hinné, hogy a minidollok le vannak védve. Ha igen, akkor meg az a durva, hogy a Metro bevállalja egy ilyen gyak. hamisítvány árulását.
Az Auchan mondjuk meg Duplo koppintás készleteket tart szintén a JDLT-től.
2013. 10. 18.-07:36 #90096A JDLT-s DUPLO kifejezetten jól néz ki és nagyon kedvező az ára is. A célcsoport életkorhoz bőven jó, úgyis fennáll a veszélye, hogy megeszik építkezés közben
2013. 10. 18.-12:24 #90097Igen, a saját készleteket fejlesztő és gyártó klónokkal nekem sincs különösebb problémám. De a legó készletekből kirakható építmény maga és a dobozok dizájnja az egyértelműen a Lego szellemi tulajdona, így 100%, hogy törvénysértő lemásolni közel egy az egyben egy Friends vagy Duplo készletet.
2013. 11. 03.-14:11 #90098http://aprod.hu/hirdetes/star-wars-lego-kompatibilis-epitojatek-figurak-ID1vWc3.html#2da5d9a450
2013. 11. 03.-16:30 #90099klónok háborúja
2013. 11. 03.-17:30 #90100Ez nem annyira vicc kategória, sztenderd kínai klón. Kíváncsiságból vettem párat, írok róluk hamarosan
2013. 11. 04.-20:43 #90101Ez nem annyira vicc kategória, sztenderd kínai klón. Kíváncsiságból vettem párat, írok róluk hamarosan
Relatív, ennyi erővel sok másik hozzászólás se mondható viccesnek. Ez az a kategória, hogy már nem tudod sírj vagy nevess rajta.:)
2013. 11. 05.-06:46 #90102Félreértesz, arra céloztam, hogy ők ezt halálosan komolyan gondolják Egyébként ezt a szériát még nem láttam, van Ninjago, Chima és TMNT “gyűjthető változatban”, ezen kívül Hero Factory. Vessenek a mókusok elé, de a figurák egészen vállalható minőségűek.
2013. 11. 05.-07:16 #90103Friends is van belőle, Super Heroes is.
2013. 11. 05.-08:05 #90104Ez nem annyira vicc kategória, sztenderd kínai klón. Kíváncsiságból vettem párat, írok róluk hamarosan
De miért vannak ekkora dobozba csomagolva a figurák? Van más is mellé?
-
SzerzőVálasz
Be kell jelentkezni a témakör megválaszolásához.