LEGO tisztítása

Címlap Fórumok Fórum Gyűjteményeink Szokásaink LEGO tisztítása

• Készítő
    Témakör

Mondanom sem kell: bizony a polcon ékeskedő LEGO porosodik. A régi LEGO kockák közül a fehérek (és olykor a szürkék is) sárgulnak. Hogyan tisztítjátok a LEGOitokat?

3 válasz megtekintése - 16-18 / 18
  • Szerző
    Válasz

Tudsz javasolni típust is? Nézegetem már egy ideje, de mindegyik annyira kicsinek tűnik, hogy nincs bizalmam bennük. Vagy könyveljem el, hogy ez csak a kényes kockákra jó és már közepesebb mennyiséghez sem megfelelő?

Végigolvastam a topicot, de a dohány és a dohos szagú legoról még nem esett szó.
    Azért írom mert vásároltam ömlesztett legot és sajnos érződik rajta, hogy hosszabb ideig padláson vagy pincében volt tárolva.
    Valahol azt olvastam, hogy hosszú ideig(2hét) szappanos vízbe kell áztatni … de szerintem az kevés lesz.. no mindegy beraktam egy adagot, majd beszámolok…
    Ja és mindenekelőtt:
    Hasonló problémával küzdőknek javaslom: először válogasd szét a műanyag és a gumi (főleg kerék) elemeket, mert szagtalanítás szempontjából egész máshogy viselkednek.
    A műanyag alkatrészek egy órás sima mosogatószeres áztatás hatásra teljesen szagtalanná váltak.. nos a gumik nem.
    Úgyhogy irány google: “dohos szag”
    És lám mire jók a nők

Végigolvastam a topicot, de a dohány és a dohos szagú legoról még nem esett szó.
    Azért írom mert vásároltam ömlesztett legot és sajnos érződik rajta, hogy hosszabb ideig padláson vagy pincében volt tárolva.
    Valahol azt olvastam, hogy hosszú ideig(2hét) szappanos vízbe kell áztatni … de szerintem az kevés lesz.. no mindegy beraktam egy adagot, majd beszámolok…
    Ja és mindenekelőtt:
    Hasonló problémával küzdőknek javaslom: először válogasd szét a műanyag és a gumi (főleg kerék) elemeket, mert szagtalanítás szempontjából egész máshogy viselkednek.
    A műanyag alkatrészek egy órás sima mosogatószeres áztatás hatásra teljesen szagtalanná váltak.. nos a gumik nem.
    Úgyhogy irány google: “dohos szag”
    És lám mire jók a nők

3 válasz megtekintése - 16-18 / 18

Be kell jelentkezni a témakör megválaszolásához.

Címlap Fórumok Fórum Gyűjteményeink Szokásaink LEGO tisztítása